Weerkunde, Meteorologie voor iedereen


Tekstmanagement en eindredactie: Kees Floor

Tekstbijdragen: Eric Chavanu, Kees Floor, Harry Geurts, Frank Lantsheer, Michael Saraber, Arie Steenhuisen, Baltus Zwart en anderen.
Meelezers: Annemarie Braam, Eric Chavanu, Harry Geurts, Yvonne Korthals, Frank Lantsheer.

Het weer kan zich van veel kanten laten zien. Soms is het ronduit gevaarlijk: gladheid, zware storm, dichte mist of hevig onweer ontregelen de samenleving. Op andere dagen kunnen we er volop van genieten of profiteren we van het weer voor werk en recreatie. Wie meer begrijpt van de atmosfeer en van de manier waarop weerberichten tot stand komen, kan beter inspelen op de mogelijkheden die het weer biedt en is beter voorbereid op eventuele gevaren en overlast.
In dit boek komt de atmosfeer aan bod en bespreek ik de vele processen die daarin optreden. Wind en storm, warmte en kou, zonnestraling en bewolking, buien en regen, sneeuw en hagel, alle passeren ze de revue. De onderlinge samenhang tussen deze verschijnselen is te begrijpen met de begrippen die vaak opduiken in weerpraatjes, zoals hoge- en lagedrukgebieden en warmte- en koufronten; hierbij sta ik dan ook uitvoerig stil. Natuurlijk bespreek ik ook de weersverwachting en de manier waarop deze tot stand komt.

 

 

Weerkunde
Meteorologie voor iedereen
Kees Floor/
Uitvoering: 16 x 24 cm, 160 pag. pb., geïll. in kleur
NUR 912
ISBN 9789038914893
Eerste druk: mei 2004
Tweede druk: januari 2006.
€16,50

Papieren editie uitverkocht.
Wel leverbaar als eBook ISBN / EAN : 9789038922652